Overgangsalder

Overgangsalder

Kroppen forandrer seg etter hvert som vi blir eldre, og det samme gjør helse- og ernæringsbehovene våre. Appetitten minker, og noen av hormonene våre begynner å svinge og avta. 

Alle reagerer forskjellig på disse endringene. Noen kvinner kan enkelt omfavne en friere og enklere tid i livet. Mens andre opplever følelsesmessige og fysiske tegn som tretthet eller tristhet som kan ha stor innvirkning på livskvaliteten. 

Overgangsalderen kan være en spesielt vanskelig periode for noen kvinner. For å håndtere vanlige symptomer som hetetokter, lavere søvnkvalitet og humørsvingninger, hjelper det å være oppmerksom på hva som skjer i kroppen din og hvilke grep du kan gjøre for å få en mer behagelig overgangsalder.

Noen av disse grepene inkluderer å følge nøye med på hva vi spiser og praktisere mer egenpleie. 

Finn ut hvilke løsninger som passer best for deg.   

 

De vanligste symptomene på overgangsalderen

De vanligste symptomene på overgangsalderen

I overgangsalderen fører lavt østrogennivå og andre hormonsvigninger til endringer i kvinnekroppen. Disse endringene sammen med den naturlige aldringsprosessen fører til symptomer på overgangsalderen som mange synes er ubehagelige og forstyrrende.

Dekk ernæringsbehovet i overgangsalderen
Dekk ernæringsbehovet i overgangsalderen

Livets store overganger kommer ofte med livsstilsendringer og/eller endringer i spisevanene våre. Etter hvert som vi blir eldre, blir appetitten ofte dårligere, noe som betyr at vi kan få mindre av næringsstoffene vi trenger for å holde oss friske.

Overgangsalder

Overgangsalder

Overgangsalderen er en naturlig del av aldringen, og er gjenstand for mange myter og misforståelser. Lær om denne viktige prosessen og oppdag hvordan du kan håndtere og omfavne denne tiden av livet. 

Ofte stilte spørsmål om overgangsalder
Hva er overgangsalder?
Hva er menopause?
Når vet du at du har kommet i overgangsalder?
Hvordan starter overgangsalder?
Hva er tidlig overgangsalder?
Kan fysisk aktivitet forsinke begynnelsen på overgangsalder?
Hvis en kvinne bruker prevensjon vil hun vite at hun er i overgangsalder?
Hvor lenge varer symptomene knyttet til overgangsalder?