Får barnet ditt i seg nok fluor?

Får barnet ditt i seg nok fluor?

Ny forskning viser at barn og unge i Norge har færre hull i tennene, men det som ikke er bra, er at det blir fler og fler som får syreskader.

Man kan få syreskader av å drikke mye væske med lav pH-verdi. Juice, saft, energidrikker, brus og lettbrus har gjerne en pH-verdi på under 4,5 og regnes derfor som sure drikker. Om man ikke er nøye med tannpleien etter å ha drukket syrlig drikke, kan det over tid oppstå syreskader.

Tannpleie er viktig

Tennene trenger konstant pleie og det er viktig at tannpleien blir tatt på alvor allerede fra første melketann. Begynner man tidlig med god rutine på tannpussen vil man ha et bedre grunnlag når man blir eldre, og man kan unngå noen tannlegebesøk.

Fluor motvirker skader på emaljen og hull i tennene. Det er viktig at barn får i seg nok fluor, og fluortablettene fra Nycodent kan være med og på å sikre dette. De heter Fluorix og finnes i forskjellige styrker og smaker på alle landets apotek.

Nycodent Fluorix hjelper til med å bygge sterke tenner og gjør tannemaljen hardere og mer motstandsdyktig mot syreangrep. Bruker du Fluorix vil den også hjelpe med gjenoppbyggingen av tannemalje som allerede er skadet.

Tablettene kommer i flere gode smaker, og gir barnet en god smaksopplevelse samtidig som de får god beskyttelse av både tenner og tannkjøtt. Poden kan legge seg med godt humør, og foreldrene kan gå med litt lavere skuldre og god samvittighet resten av kvelden.

 

Referanser:
http://www.tannpleier.no/dette-odelegger-tannemaljen/  https://helsenorge.no/tannhelse/tannstell-hos-barn