Flere fordeler med fluorskyll

Flere fordeler med fluorskyll

God munnhygiene er ikke bare viktig for å unngå dårlig ånde og hull i tennene, det er også viktig for resten av helsen vår. Visste du at en frisk munn til og med kan forebygge enkelte sykdommer? Vi gir deg guiden til renere munn.

Puss, puss så får du en suss

Holder du tennene rene hver dag er det stor sjanse for at du vil beholde en god munnhygiene. Det viktigste du kan gjøre for å holde tennene dine rene er å pusse dem både morgen og kveld. For det er ikke uten grunn at foreldre og tannleger maser om både tannpuss og tanntråd. Munnhygiene har veldig mye å si for hvordan vi føler oss, både velvære- og helsemessig. Syreangrep og hull er ikke noe man ønsker seg. Og hvem takker vel nei til frisk pust?

”Det blir ikke hull i en tann som er ren”

Tannpussevisa fra 60-tallet har et godt budskap, men det er ikke bare tannpuss som bidrar til god munnhygiene. Visste du at hull i tennene oppstår når munnbakterier danner syrer som gjør at tannemaljen oppløses? Blir bakteriene liggende nær tennene over lengre tid, fjernes kalken i tannen og det kan oppstå hull. Fluor er kjent for å styrke emaljen, motvirke hull, samt bidra til å gjøre tennene mer motstandsdyktig mot bakteriebelegg i løpet av dagen. Fluor i riktig dose har god effekt på tennene, og plages du av mye hull i tennene kan det være hensiktsmessig å ta fluorskyllevann.

 

Les også: Fluor med D-vitamin, for både barn og voksne

Ulike kilder til fluor

Det finnes mange produkter som inneholder fluor. De mest kjente er tannkrem med fluor, fluorskyll, fluortyggegummi og fluortabletter. I tillegg finnes det også små mengder fluor i enkelte matvarer som grønn te, skalldyr og sardiner på boks. I flere land tilsettes også fluor i drikkevannet som et helsetiltak, dette gjøres blant annet i USA, Irland og Australia, men det gjøres hverken i Norge eller i noen av våre naboland.

Fluorskyll med mange fordeler

Fluorskyll med mange fordeler

En ren og pen munn kan kreve mer enn bare tannpuss. Fluorskyllene du får kjøpt på apoteket er produkter med mange fordeler tilpasset ulike behov. De reduserer plakk og risikoen for dårlig ånde, styrker tannkjøttet, motvirker hull, hemmer syreangrep og hjelper mot misfarging og ising.

NYCODENT Fluorid kommer både med peppermyntesmak og uten smak.

 

Referanser: 
nhi.no, snl.no, odont.uio.no