Ikke la melkesukker ødelegge en flott fest!

Ikke la melkesukker ødelegge en flott fest!

Is og kaker er nærmest obligatorisk når det inviteres til fest, og det skal ikke magesmerter grunnet melkesukker få ødelegge. Om du eller en noen i familien ikke tåler laktose, finnes det en enkel løsning å ty til.

Melkesukker og laktose er det samme, og finnes naturlig i melkeprodukter i større eller mindre grad. Heldigvis er det i dag mulig å få kjøpt en del laktosefrie produkter man kan ha hjemme, som melk, fløte, lettrømme, yoghurt og is. I tillegg selges også en rekke laktosereduserte produkter, som svært mange tåler. Vær klar over at de fleste faste, hvite oster, i praksis er laktosefrie fordi melkesukkeret brytes ned som en naturlig del av prosessen når man lager ost. Jo lenger osten modnes, desto mindre laktose inneholder den. Brunost og prim derimot har et høyt innhold av laktose.

Å være gjest

Problemet oppstår egentlig når du ikke er hjemme hos deg selv, eller når du gjerne vil spise et melkeprodukt som ennå ikke finnes i laktosefri eller laktoseredusert versjon. Typiske situasjoner er selskaper som barnebursdag, bryllup og konfirmasjon. Det er trist alltid å måtte ta hensyn og ligge unna det «alle» andre koser seg med. Og det kan være vanskelig å være den gjesten man må ta hensyn til. Da kan løsningen være en laktase tablett rett før man spiser eller drikker.

En tablett Nycopro Laktase rett før man spiser eller drikker gjør jobben som tarmen din ikke klarer, å bryte ned melkesukkeret til glukose og galaktose. Problemet når du ikke tåler laktose er nemlig at aktiviteten til laktaseenzymene i tynntarmen er redusert, og laktosen går ufordøyd videre til tykktarmen, og forårsaker mageknip og oppblåsthet og løs mage.

Ditt valg

Ikke la tarmen ta styringen, for du kan selv velge når du vil kose deg uten å måtte tenke på om du tåler maten. God feiring! Tablettene fås kjøpt på apotek, inneholder verken gluten, gelatin eller sitrus, og er fri for animalske ingredienser.

 

Referanser:
Opplysningskontoret for Meieriprodukter og Tine SA