Ikke la munntørrhet plage deg

Ikke la munntørrhet plage deg

Svært mange plages av vedvarende tørrhet i munnen – et vanlig problem som kan skyldes en rekke faktorer.

Beskyttende spyttproduksjon

Generell aldring, visse sykdommer og bruk av legemidler er blant de vanligste årsakene. Munntørrhet er ikke bare ubehagelig, det er også potensielt skadelig. Derfor er det viktig at du tar munntørrheten på alvor.

Kroppen produserer nesten en liter spytt i døgnet, som blant annet har som funksjon å rense og fukte munnen, fukte maten og eliminere skadestoffer. Spyttet spiller derfor en viktig rolle ved å holde tenner og tannkjøtt friskt og sunt, da saltene i spyttet ditt også har som oppgave å beskytte mot syreangrep. Dersom spyttproduksjonen reduseres øker faren for dårlig munnhygiene og tannhelse.
Blir munnbakterier liggende nær tennene over lengre tid vil kalken i tannen forsvinne. Dette kan også gi mulighet for infeksjoner, sår og sopp i munnhulen. Når du produserer for lite spytt kan du også få dårligere smakssanser, og maten kan bli vanskeligere å tygge og svelge.

Dersom spyttproduksjonen reduseres øker faren for dårlig munnhygiene og tannhelse.

Unngå plager

Unngå plager

Ønsker du å få bukt med problemet kan Nycodent Saliva være noe for deg. Sugetablettene er laget for å bidra til å stimulere spyttsekresjonen ved tørrhet i munnen, og inneholder fluor som bidrar til å opprettholde tannmineraliseringen og styrker tennene mot syreangrep. Sugetablettene kommer i tre smaksvarianter, sitron, jordbær og solbær, og er en effektiv og ikke minst en velsmakende løsning på problemer ved tørr munnhule.

Generelt god munnhygiene er i tillegg viktig for å unngå hull, infeksjoner og dårlig ånde – særlig for deg som sliter med plager forårsaket av tørr munn. Fluor hjelper til å holde tennene friske og sterke. Grunnen til dette er at Fluor gjør emaljen på utsiden av tennene mer motstandsdyktig mot syreangrep. Vær ekstra nøye med tannpussen, og bruk en mild og skånsom tannpasta. Unngå også større mengder med sukkerholdig brus, og å spise for mye søtt. Nycodent Saliva mot tørr munn er tilgjengelig på apoteket.

 

Referanser: 
www.tannlegetidende.no
www.nhi.no, 
www.felleskatalogen.no