Rusk i halsen? Slik kan du få bukt med en sår og irritert hals

Rusk i halsen? Slik kan du få bukt med en sår og irritert hals

Det begynner å krible i halsen og halsen kjennes tørr og sår. Hva kan du gjøre? Med halstabletten Dekadin-duo kan du lindre symptomer og hemme virkningen fra bakterier og andre mikroorganismer.

Ubehag i halsen er som regel første tegn på en gryende forkjølelse, noe nordmenn i snitt gjennomgår to til tre ganger i året. Den kan vare opp mot 10 dager, og kan føre med seg smerter i hals, hode, bihuler og muskler. Forkjølelse går over av seg selv, men symptomene kan helt klart lindres. Så her gjelder det å ha tunga rett i munnen – eller skal vi si rett virkestoff på tunga?

Dekadin-duo inneholder klorheksidin, som har hemmende effekt på bakterier og andre mikroorganismer. I halstablettene Dekadin-duo finner du nettopp dette virkningsstoffet. I tillegg finnes lidokain, som vil virke lokalbedøvende og lindrende på en sår og irritert hals.

Om du ønsker deg mer enn bare halstabletter for å stoppe basseluskene kan vi anbefale Dekadin-duo munnspray, som kommer i de friske smakene mentol og sitron.

Still forberedt – velg din favorittsmak!

Stiller du forberedt kan du kanskje lindre og redusere både det fysiske og sosiale ubehaget forkjølelsessymptomene kan gi deg. Ikke så dumt kanskje, ettersom mange har erfart at en sår hals ofte virker mer irritert og sår jo mer man hoster. Om du har Dekadin-duo halstabletter eller munnspray for hånden kan du oppleve rask lindring og et mildest mulig sykdomsforløp på sikt.

Undersøkelser viser at mange er godt beredt på en eventuell forkjølelse, med både halstabletter og andre preparater klare i skapet eller i veska når de uønskede bakteriene dukker opp. Her finner du nok en variant du liker. Dekadin-duo halstabletter kommer nemlig i mentol, sitron, honning og jordbærsmak, så her er det bare å velge sin favorittsmak og stille forberedt så snart du kjenner den ubehagelige kriblingen i halsen.

Dosering for store og små

Voksne kan ta én halstablett hver annen- til tredje time, opptil ti ganger i døgnet. Det er lurt å la den smelte langsomt på tungen, slik at virkningen får bredt seg i munn og svelg. Barn fra 12 års alder kan ta én Dekadin-duo halstablett opptil fem ganger i døgnet. Tips for å få barn til å la den smelte langsomt kan være å ta tiden og se hvor lenge de klarer å ha den i munnen til den smelter av seg selv. Premien er selvsagt den gode virkningen!

 

Er du gravid eller planlegger å bli det, bør du snakke med lege før bruk av Dekadin-duo. Ved ekstrem allergisk predisposisjon bør legemidlet unngås. Husk også å alltid lese pakningsvedlegget nøye før bruk og ikke bruk Dekadin-duo mer enn fem dager sammenhengende.

Dekadin-duo sugetabletter er reseptfrie legemidler som inneholder klorheksidindihydroklorid og lidokainhydrokloridmonohydrat med lokal virkning i munn og svelg.

Dekadin-duo munnspray er reseptfrie legemidler som inneholder klorheksidindiglukonat og lidokainhydrokloridmonohydrat med lokal virkning i munn og svelg.

Dekadin-duo munnspray med sitronsmak og mentolsmak inneholder hhv. 29,7% v/v og 41,6% v/v etanol, dvs. opptil 99 mg og 139 mg pr. 5 sprayer, tilsv. 2,51 ml og 3,5 ml øl eller 1,05 ml og 1,5 ml vin. Dette er skadelig ved alkoholproblemer, og bør tas hensyn til hos gravide og ammende, barn og høyrisikogrupper som pasienter med leversykdom eller epilepsi.